Trots zijn we op ons nieuwe visitekaartje.
Hier is veel, vast niet alles te zien, van wat er allemaal te doen is bij de zorgboerderij.
Nieuwsgierig?
Kijk rustig rond op de website, facebook, instagram of linkedin.
Wat nog leuker is?
Kom eens langs.Op 15 juni 2021 is de driejaarlijkse audit geweest.
Elk jaar wordt alles op schrift gecontroleerd en zo nodig met trucs en tips bijgestuurd.
Dit jaar was dus ook weer de praktische audit, er komt iemand van de Federatie Landbouw en Zorg kijken hoe de praktijk er bij de zorgboerderij uitziet.
Een rondgang over de boerderij, een praatje met de deelnemers, gezellig met elkaar pauzeren, alle administratieve onderdelen worden nog eens doorgenomen.
En dan, als alles goed bevonden is,...........
Dan komt het Certificaat Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.Dan komt het certificaat Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.
Corona en de zorgboerderij

Wat was het schrikken, begin maart, het Corona-virus overviel toch ook ons land, met alle gevolgen van dien.
Het verplichte ons om op 16 maart tot nader bericht de zorgboerderij te sluiten voor onze deelnemers.
Wat was dit jammer, wat was dit en onzekere periode.
We hielden via whatts-app, en elkaar op gepaste afstand tegenkomen, enigszins ontact, maar naar de dagbesteding komen, nee dat was er niet bij.
Gelukkig konden we op 28 april weer heel voorzichtig open, we hebben het geprobeerd.
Eerst één week met elke dag één van de jongens, en op maandag 11 mei zijn we weer volledig geopend.
De Corona maatregeln nemen we serieus in acht, gepaste afstand en zeer regelmatig de handen wassen, het vraagt wat meer inspanning van alle kanten, maar wat zijn we blij dat we elkaar weer zien en dat we weer fijn bezig kunnen zijn met alle activiteiten.
De jongens zijn bezig op het veld, met gewasonderhoud, planten, oogsten, ook in hun eigen tuintjes, en ze hebben wat leuks gemaakt voor Moeder-/ omadag.
Na weer eventjes te moeten wennen zijn de reacties erg enthousiast; fijn om weer terug te zijn, ik heb de hond en de kat zo gemist, heerlijk weer wat te doen te hebben, afleiding, ik slaap weer beter.
Dit zijn een aantal van de reacties nu we weer een week fijn aan het werk zijn met elkaar.
Woensdag 4 juli 2018 was het eindelijk zover. De officiële bevestiging kwam binnen. We hebben als zorgboerderij het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderij Certificaat gehaald. De Federatie Landbouw en Zorg heeft alles rondom de certificering goedgekeurd
.

Op 28 juni 2019 is de Adviesraad Sociaal Domein bij ons op de zorgboerderij geweest. Twee dames vertegenwoordigden deze raad. Deze Adviesraad zal de gemeenteraad voorzien van gevraagd, maar ook van ongevraagd advies over ontwikkelingen, beleid en verordeningen op de drie taakvelden van het Sociaal Domein: Wmo, Jeugdzorg en Werk en Inkomen. Het betreft hier bijvoorbeeld advies over hoe de gemeente omgaat met de WMO of de verstrekking van gemeentelijke voorzieningen in het kader van Jeugdzorg.

Wie weet kan deze Adviesraad nog wat betekenen voor de zorgboerderij.

De dames kregen eerst een rondleiding op Groenteboerinnetje èn onder het genot van een glaasje fris nog wat informatie over onze zorgboerderij.


Op zaterdag 22 juni 2019 was het zover, de kantine werd geopend!
In de nieuwe schuur is een ruimte gecreëerd waar een mooie kantine gemaakt is voor de zorgboerderij.
We kunnen daar gezellig met elkaar pauzeren, er is gelegenhedi voor het voeren van een gesprek, er kan gekookt/gebakken worden en er is vast nog veel meer te bedenken.
We zijn er erg blij mee.
Onze wethouder W. Potze heeft de kantine officieel geopend en Makeshift heeft deze feestelijke dag muzikaal opgeluisterd.
Een erg fijne dag, waar we met een zeer tevreden gevoel op terugkijken.


Dinsdag 11 februari 2020

En wat is het leuk, niet alleen in het groot, maar ook in het klein wordt er groente verbouwd.
De deelnemers bij ons, twee jongeren, hebben een eigen moestuintje.
Vorig jaar zijn we hier mee begonnen, dit jaar gaan ze er enthousiast mee verder.
Er is al een aantal keren gespit om alle restanten van het afgelopen jaar onder te werken, het bouwplan ligt al klaar, te wachten totdat ze eindelijk kunnen gaan planten en zaaien, verbouwen, onderhouden, oogsten én dan daadwerkelijk er ook mee gaan koken.
Je zelf verbouwde groentes én klein fruit klaarmaken én ervan smullen, hoe mooi is dit?!Wat erg leuk is, is dat we een leuk adres zijn om stage te lopen.Dus ben je geïnteresseerd, volg je een opleidng op niveau 2 óf niveau 3, kom gerust langs, dan kunnen we samen kjken of onze zorgboerderij een plek is waar we wat voor elkaar kunnen betekenen.